AMSTERDAM - Koploper AFC ziet de concurrentie weer een stukje dichterbij komen nadat men zaterdag op eigen veld hard onderuit ging tegen Koninklijke HFC. De Amsterdammers kwamen een bliksemstart van de Haarlemmers niet meer te boven: 1-4.

Op Sportpark Goed Genoeg trok de ploeg van trainer Gertjan Tamerus fel van leer tegen de koploper en nam binnen twintig minuten een comfortabele 0-3 voorsprong. In de 9e minuut zorgde Gerry Vlak met een fraaie volley voor de openingstreffer en deze score werd binnen twee minuten verdubbeld door Zakaria Eddahchouri. Nog voordat de thuisploeg van trainer Benno Nihom van de schrik bekomen was haalde Sietse Brandsma ferm en hard uit: 0-3. De Haarlemmers kregen zelfs nog een aantal mogelijkheden om de score verder op te voeren tegen het aanvallen onmachtige AFC.

Ook na de rust bleven de gasten gemakkelijk op de been. Twintig minuten voor tijd deed AFC pas wat terug na een makkelijk gegeven strafschop. Keeper Michaelis keerde de inzet van Milan Hoek, maar de AFC-captain schoot in tweede instantie alsnog raak. Het verzet van de thuisploeg was van korte duur aangezien Gévero Markiet rood zag na het neerhalen van de doorgebroken Brandsma. Eddahchouri maakte in de slotfase vervolgens zijn tweede van de middag.

Door dit resultaat blijft AFC wel koploper, maar nadert Katwijk tot op twee punten.Daarachter doen ook HHC en Rijnsburgse Boys, beiden op drie punten achterstand, nog volop mee. Koninklijke HFC staat vooralsnog op een tiende plaats.