TILBURG - Het bekersprookje van tweede divisionist AFC is in de achtste finales tot een einde gekomen. De ploeg van trainer Uli Landvreugd verloor in Tilburg met 3-0 van Willem II, een stand die al bij rust bereikt was.

Hoewel AFC de eerste kans van de wedstrijd kreeg toen Yordi Teijsse de bal niet langs doelman Wellenreuther kreeg was de wedstrijd een kleine drie kwartier later beslist. Donis Avdijaj opende de score uit een assist van Crowley. Door een benutte strafschop van Fran Sol en een fraaie treffer van Araz Özbiliz werd de score nog voor rust verder opgevoerd.

Na de pauze leek Willem II het wel te geloven en was AFC niet bij machte om de Tilburgers pijn te doen waardoor het bekeravontuur voor AFC eindigde.

Willem II - AFC 3-0 (3-0)
18. Avdijaj 1-0
37. Sol 2-0
39. Özbiliz 3-0

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meißner, Heerkens, Palacios (46. Dankerlui); Llonch, Anita (67. Akkaynak), Crowley; Özbiliz (63. Croux), Sol, Avdijaj

AFC: Zonneveld; Kulhan (89. Van Hezel), Richard, Linthorst, Kwee (75. Da Silva); Kenny Teijsse, Hoek, Yordi Teijsse; Grootfaam, Ignacio, Belarbi (46. Jesse)