KATWIJK - De afgelopen jaren speelden Katwijk en AFC steevast om de bovenste plaatsen in de Tweede Divisie. Dit seizoen stonden beide ploegen voor het onderlinge duel op een negende en een elfde plaats. Op De Krom bleek Katwijk zaterdag de sterkste: 2-0.

Het was een terechte zege voor de ploeg van trainer Anthony Correia. In de stromende regen kreeg men de beste kansen. In de eerste helft waren Sietse Brandsma, met een kopbal, en Des Kunst, met een schot al dichtbij, maar beiden wisten keeper Van Zetten niet te passeren. AFC werd slechts eenmaal gevaarlijk, maar de poging van Melvin Platje was niet hard genoeg om doelman Van Leeuwen te verontrusten. De verdiende voorsprong viel kort voor rust toen Brandsma met links een gave voorzet afgaf op Ruben Doesburg die doeltreffend uithaalde.

Platje zorgde ook na de rust voor de beste AFC-kans, maar zijn lob eindigde op de lat. Voor de rest lag het initiatief met name bij de thuisploeg met opnieuw een goede kans voor Doesburg die net te kort kwam. Uiteindelijk viel de beslissing bij het ingaan van de blessuretijd. Opnieuw was Brandsma de aangever, na een slippertje van Maatsen, en was het Matthijs Hardijk die de eindstand op 2-0 bepaalde.