SPAKENBURG - AFC is ook na vier wedstrijden nog ongeslagen in de Tweede Divisie. Zaterdag wonnen de Amsterdammers op De Westmaat met 0-2 van Spakenburg.

Met tien punten uit vier duels hoeft AFC nu alleen HHC voor zich te dulden, al kwam de zege op Spakenburg zeker niet makkelijk tot stand. De thuisploeg was de eerste helft eigenlijk de betere partij en had de pech dat Van Essen de lat raakte en Suleiman de bal niet langs keeper Van Zetten kreeg. Aan de andere kant mocht Oussama Siali de bal vrijstaand op de borst aannemen en doeltreffend uithalen.

Na de rust waren de eerste kansen ook voor Spakenburg via Suleiman en Van der Linden, maar was het opnieuw AFC dat toesloeg. Matthijs Jesse slalomde door de defnsie van de "Blauwen" en liet de 0-2 aantekenen. De thuisp