AMSTERDAM - AFC heeft zich niet weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. In een ware bekerthriller gingen de Amsterdammers op eigen veld na strafschoppen onderuit tegen VV Staphorst.

De tweede kwalificatieronde op Sportpark Goed Genoeg bood alles wat bekervoetbal zo mooi maakt. Acht doelpunten, gele en rode kaarten, tot twee keer toe lichtuitval en een zinderende penaltyreeks. AFC had bij rust een 2-1 voorsprong te pakken, maar na negentig minuten stond er plotseling 4-4 op het scorebord terwijl Staphorst op dat moment al met een man minder speelde na een rode kaart.

In de verlenging gebeurde er nadien ook nog van alles voor beide doelen, doch gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleken de gasten uit Staphorst bijzonder trefzeker. Uiteindelijk kreeg Dalian maatsen de bal niet langs keeper Jorick maats waarmee het bekeravontuur voor AFC tot een einde kwam.