VOLENDAM - AFC heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker door derde-divisionist RKAV Volendam met 0-1 te verslaan. Wessel Been, in de vorige ronde al matchwinnaar tegen PEC Zwolle, maakte ook in het Kras Stadion de enige treffer vor de wedstrijd.

De thuisploeg van Berry Smit, toch al in een prima vorm, liet in het stadion van buurman FC Volendam zien niet onder te doen voor de Amsterdamse tweede-divisionist. Voor de rust kopte Eric Veerman net naast terwijl aan de andere kant Melvin Platje in kansrijke positie naast mikte.

Platje kreeg na rust weer een goede kans, maar nu wist keeper Dion Vlak te keren. Invaller Been stond koud vijf minuten in het veld toen hij wel Vlak wist te passeren. RKAV Volendam gooide alles er tegenaan om het tij te keren, maar AFC-keeper Gijs van Zetten wist de zege veilig te stellen door een pegel van Patrick Plugboer te keren: 0-1.