AMSTERDAM - Het is AFC opnieuw gelukt om een profclub uit te schakelen in de strijd om de KNVB-beker. Nadat de ploeg van trainer/coach Uli landreugd in de vorige ronde met 5-0 te sterk was voor Telstar werd er dinsdagavond in een koud en nat Olympisch Stadion met 1-0 van TOP Oss. Yordi Teijsse kopte na een ruim uur de enige treffer tegen de touwen.

In de eerste helft was de beste kans voor Lion Kaak die namens TOP Oss op de lat schoot. Hierna waren het vooral de doelmannen die een hoofdrol wisten op te eisen. Zo wist AFC-keeper Patrick Zonneveld te redden op pogingen van Smeets en Dogan terwijl Nick Olij namens TOP Oss Kenny Teijsse van het scoren af hield.

Hoe langer de brilstand op het scorebord bleef staan des te meer ging AFC in een hernieuwde bekerstunt geloven en die kwam er ook na een ruim uur toen Yordi Teijsse raak kopte. Hierna probeerde TOP Oss nog wel de bakens te verzetten met wat aanvallende wissels, maar na een rode kaart voor Lorenzo Pique was het Brabantse verzet gebroken.

AFC - TOP Oss 1-0 (0-0)
63. Y. Teijsse 1-0