AMSTERDAM – AFC heeft afgelopen zondag op zeer overtuigende wijze de titel in de Tweede Divisie gepakt. In eigen huis wonnen de Amsterdammers afgetekend van het lager geklasseerde Scheveningen, 5-0.

Doordat achtervolger IJsselmeervogels een dag eerder met 3-1 had verloren bij De Treffers kon AFC in eigen huis de titel in de wacht slepen. De situatie staat in schril contrast met die van vorig seizoen, toen de Amsterdamse formatie nog als twaalfde eindigde in de Tweede Divisie.

Dit seizoen, met Ulrich Landvreugd als nieuwe coach, was succesvol. Vijf keer speelde het gelijk en net zo vaak verloor het. Twintig keer werd er gewonnen. Tegen Scheveningen kwam daar de 21e bij.

Vliegende start
AFC kende een vliegende start in de kampioenswedstrijd. Na vijf minuten wist Melvin Grootfaam met een individuele actie de score te openen. Dat was ook de stand die er halverwege op het scorebord stond, al was Yordi Teijsse met een kopbal nog akelig dichtbij, ware het niet dat zijn inzet fraai werd overgetikt.

Ruime zege
Na de pauze maakte AFC aan alle twijfel een einde. Kenny Teijsse benutte in de 58e minuut een strafschop en vijf minuten later liet topscoorder Raily Ignacio de supporters juichen door de 3-0 te maken. Daar bleef het niet bij, want Ignacio wist in de laatste vijf minuten de score verder op te voeren. De 4-0 en 5-0 kwamen ook van Ignacio. Het feest was compleet. De schaal is binnen voor AFC, dat het feest na afloop voortzette in het bad.

AFC – Scheveningen 5-0 (1-0)
1-0 Melvin Grootfaam
2-0 Kenny Teijsse
3-0 Raily Ignacio
4-0 Raily Ignacio
5-0 Raily Ignacio