AMSTERDAM - In de week dat hoofdtrainer Ulrich Landvreugd bekend maakte aan het eind van het seizoen na vijf jaar te zullen stoppen bij AFC, won de ploeg met overtuigende cijfers van Kozakken Boys.


AFC maakte het vertrek van Landvreugd afgelopen donderdag bekend. "Momenteel is Landvreugd bezig met het voltooien van de KNVB Cursus Coach Betaald Voetbal. Na dit seizoen wil hij invulling geven aan een volgende stap in zijn trainersloopbaan richting het betaalde voetbal.", zo viel op de website te lezen. Landvreugd werd met AFC in zijn eerste jaar amateurkampioen van Nederland.


Zaterdagmiddag zat Landvreugd uiteraard gewoon op de bank in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys en hij kon al na een half uur vrij comfortabel achterover leunen. Spits Raily Ignacio toonde weer een zijn waarde door binnen drie minuten tweemaal te scoren.

Na de rust kwamen de gasten uit Werkendam even dichterbij via Kaj Ramsteijn, maar AFC stelde snel weer orde op zaken door treffers van Splinter de Mooij en Cody Claver.