AMSTERDAM – De zaterdagploeg van AFC heeft zich afgelopen donderdagavond weten te plaatsen voor de volgende ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. In eigen huis won de ploeg van trainer/coach Jorg Smeets van zondag eersteklasser LSVV, 4-1.

In Amsterdam was het AFC dat de score opende. Nadat er door LSVV een kans werd gemist mochten de Amsterdammers na een handsbal van Danny Duijs aanleggen vanaf elf meter. Het was Floris Dokkum die de strafschop in de linkerbovenhoek raak schoot en de stand zo al in de derde minuut opende. Hierna was het de gastheer dat de wedstrijd domineerde.

Vijf minuten na rust wist LSVV de stand weer gelijk te trekken. Het was aanvaller Remco Reinhard die van dichtbij kon binnen tikken. Hierna mochten de gasten na een terugspeelbal aanleggen voor een vrije trap in het zestien meter gebied, maar deze kans bleef onbenut. Het was Mauritsio Helstone die snel erna met een hard schot voor de 2-1 zorgde. Via een rake vrije trap van Daryl Gerritsen viel de 3-1.

Tien minuten voor tijd tekende Tjerk Posthuma voor de 4-1. Hierdoor plaatst AFC zich voor de volgende bekerronde. Volgend weekend hervat de ploeg de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Aalsmeer.