AMSTERDAM - AFC heeft met de grootst mogelijke moeite de koppositie in de Tweede Divisie kunnen behouden. De ploeg van Uli Landvreugd keek tegen ASWH zo'n tien minuten voor tijd nog tegen een achterstand aan, maar wist uiteindelijk toch te zegevieren.

De gasten uit Hendrik Ido Ambacht gaven de koploper prima partij op Sportpark Goed Genoeg. Binnen tien minuten nam men via Sam van de Kreeke al een voorsprong. Deze werd halverwege de eerste helft teniet gedaan door een treffer van Gévéro Markiet.

Na een uur spelen kwam ASWH opnieuw op voorsprong, ditmaal door Jesper van den Bosch. De druk van AFC werd hierna groter en na een handsbal in het strafschopgebied mocht Joël Tillema vanaf elf meter raak schieten. Vlak voor tijd pakten de Amsterdammers zelfs de volle buit toen Yordi Teijsse van dichtbij in kon tikken na een puike voorzet van Claver: 3-2.