AMSTERDAM - AFC, de nummer zes van de Tweede Divisie, heeft in een vermakelijk duel afgerekend met de nummer vier in de stand, Katwijk. Op Sportpark Goed Genoeg wonnen de Amsterdammers met 3-2.

AFC kende een sterke start met twee doelpunten binnen een kwartier. De eerste treffer was van Noa Benninga warana uitgerekend spits Sietse Brandsma de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman De Vries werkte.

De tweede helft begon juist Katwijk sterker en vond binnen de minuut de aansluiting via de koud ingevallen Ruben Doesburg. Vijf minuten voor tijd maakte Brandsma vervolgns zijn fout goed en leek het duel op een remise te eindigen, maar daar dacht Splinter de Mooij anders over en hij besliste het duel vlak voor tijd.