GROESBEEK - AFC heeft zaterdagavond een valse start beleefd in de eerste wedstrijd van de Tweede Divisie. De ploeg van de nieuwe trainer Benno Nihom ging op bezoek bij De Treffers van Leeroy Echteld met 2-1 onderuit.

Met de komst van ondermeer de oud-profs Melvin Platje en Kevin Visser wordt er dit seizoen wat verwacht van AFC, maar in Groesbeek lieten de Amsterdameers het al in de eerste helft afweten. Binnen vijf minuten opende Willem den Dekker de score vanuit een afgeslagen corner en kort voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Bouyoughlafen. Brian Campman toonde zich koelbloedig vanaf elf meter.

Na de rust probeerde AFC het wel, doch het kon niet echt een vuist maken. Pas vlak voor tijd zorgde Dalian Maatsen na een vrije trap nog wel voor de aansluitingstreffer, maar in de resterende minuten bleef De Treffers op de been.