AMSTERDAM - De spanning in de Tweede Divisie is weer helemaal terug nadat koploper AFC zaterdagmiddag op eigen veld verloor van de nummer twee in de stand, IJsselmeervogels. Een hoofdrol in de enerverende topper was er voor scheidsrechter Droge die de gasten twee zeer discutabele strafschoppen schonk, waarvan de laatste diep in blessuretijd.

Op Sportpark Goed Genoeg begon de ploeg van trainer/coach Uli Landvreugd slordig aan de wedstrijd toen Milan Hoek knullig balverlies leed waarvan Danny van den Meiracker kon profiteren. Binnen tien minuten maakte Hoek zijn fout echter goed door van dichtbij de 1-1 binnen te tikken na een assist van Da Silva.

Het venijn zat hem in de laatste twintig minuten nadat scheidsrechter Droge de mist in ging. AFC-verdediger Kwee speelde overduidelijk met een sliding de bal, maar de arbiter zag er een strafschop in en het was opnieuw Van den Meiracker die zijn ploeg op voorsprong schoot. Opnieuw konden de Spakenburgers niet lang genieten van de voorsprong want met een ferme kopbal trok Kenny Teijsse de stand weer gelijk. In blessuretijd zag Droge wederom een fout in een actie van keeper Zonneveld, al leek ook die de bal te spelen en kreeg IJsselmeervogels een tweede strafschop te nemen. Debutant Maurice de Ruiter, verleden week over gekomen van DVS '33 Ermelo, schoot de gasten dan ook naar de zege.

Door het resultaat blijft AFC wel koploper, maar is de voorsprong geslonken naar slechts twee punten. Volgende week gaat AFC op bezoek bij Jong Almere City.

AFC - IJsselmeervogels 2-3 (1-1)
15. Danny van den Meiracker 0-1
24. Milan Hoek 1-1
72. Danny van den Meiracker (pen.) 1-2
76. Kenny Teijsse 2-2
90+3. Maurice de Ruiter (pen.) 2-3