HARDENBERG - AFC heeft op bezoek bij HHC in Hardenberg flinke averij opgelopen door met 3-2 te verliezen. De ploeg van Ulrich Landvreugd lijkt daarmee defintief te hebben afgehaakt in de strijd om de titel van de Tweede Divisie.

Na een gelijkopgaande eerste helft zonder doelpunten verliep de openingsfase van de tweede helft desastrues voor de Amsterdammers. Binne tien minuten werd AFC op een 3-0 achterstand gezet door doelpunten van Jesper Drost en Thomas Reinders (2).

Pas in de slotfase kon AFC wat terugdoen door treffers van Dalian Maatsen en Raily Ignacio. Die doelpunten kwamen echter te laat om het tij nog te keren. Door de nederlaag zakt AFC af naar de zesde plaats. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op koploper Katwijk nu twaalf punten.