AMSTERDAM - AFC heeft binnen een dag de koppositie weer overgenomen van IJsselmeervogels dat zaterdag wist te winnen. Zondagmiddag wist de ploeg van trainer/coach Uli Landvreugd zelf te zegevieren van het laag geklasseerde FC Lienden.

De Amsterdammers wonnen met 4-1 dankzij doelpunten van Yordi Teijsse en Raily Ignacio die elk twee treffers voor hun rekening namen. Teijsse opende de score al in de de derde minuut na een voorzet van Grootfaam, maar tien minuten later was het Salim El Mansouri die gelijkmaker liet aantekenen en dat bleek tevens de ruststand.

Kort na de pauze maakte Teijsse zijn tweede van de middag en vervolgens was het de beurt aan Ignacio om in kort tijdsbestek de wedstrijd te beslissen. Eeerst kopt hij een voorzet van Belarbi tegen de touwen om vijf minuten later met een droge knal de eindstand op 4-1 te bepalen.

AFC - FC Lienden 4-1 (1-1)
3. Y. Teijsse 1-0
13. El Mansouri 1-1
53. Y. Teijsse 2-1
66. Ignacio 3-1
71. Ignacio 4-1