WERKENDAM - AFC heeft zaterdag met het kleinst mogelijke verschil verloren van Kozakken Boys. De ploeg van trainer/coach Benno Nihom ging in Werkendam met 1-0 onderuit.

De Amsterdammers hadden met name in de eerste helft goede kansen om de score te openen ondermeer via Raily Ignacio en Splinter de Mooij. Tweemaal werd zelfs de paal geraakt en daarnaast was keeper Janssen zaterdagmiddag een zeer betrouwbare sluitpost aan de kant van Kozakken Boys. Kort voor de rust kreeg ook de thuisploeg een goede kans, maar Lommers mikte naast.

Na de rust leek het duel lang op een doelpuntloosgelijkspel af te stevenen tot Lars Hutten, die eerder bij een goede kans keeper Van Zetten tegenkwam, in de 71e minuut alsnog de ban brak. AFC probeerde het nog met een slotoffensief, maar zonder succes.

AFC, dat nu vierde staat met vier punten achterstand op de koplopers, gaat woensdag op bezoek bij HHC dat samen met Quick Boys de ranglijst in de Tweede Divisie aanvoert.