AMSTERDAM - AFC heeft zaterdag een grotere achterstand op koploper Katwijk opgelopen door in eigen huis verrassend te verliezen van de beloften van Volendam. Op Sportpark Goed Genoeg werd het 1-3 voor de gasten.


Jong FC Volendam kwam na een kwartier op voorsprong. Uit een voorzet van verdediger Mike Eerdhuijzen kopte Joey Antonioli de 0-1 tegen de touwen. Hierna kreeg Eerdhuijzen zelf een tweetal kansen om de score uit te breiden. Aan de andere kant was topscorer Raily Ignacio de gevaarlijkste man, maar keeper Kayne van Oevelen hield hem van scoren af.

Na een blunder van AFC-keeper Patrick Zonneveld wist Achraf Douiri halverwege de tweede helft de score te verdubbelen voor de Volendammers. Kort hierna wist Ignacio de spanning terug te brengen. AFC ging vol op de aanval, maar Jong FC Volendam profiteerde van de ontstane ruimte en in de slotfase werd de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers beslist door spits Koen Blommestijn.

AFC staat nog steeds tweede, maar nu met zeven punten achterstand op koploper Katwijk. Door de overwinning is Jong Volendam gestegen naar de dertiende plaats met elf punten.