NOORDWIJKERHOUT - In een knotsgekke wedstrijd heeft AFC drie punten overgehouden aan het uitduel bij VVSB. In een matige eerste helft werd er niet gescoord, waarna de thuisploeg na rust op een 2-0 voorsprong kwam. Met een flink portie wilskracht wist AFC vervolgens toch nog een 2-4 overwinning uit het vuur te slepen.

Het enige noemenswaardige uit de eerste helft was een gemiste strafschop van Yordi Teijsse. Nadat AFC dus verzuimde op voorsprong te komen deed VVSB dit binnen tien minuten na rust wel via doelpunten van Batist en Martins. AFC leek tegen een nederlaag aan te lopen, maar kwam snel terug toen Jonathan Richard wel vanaf elf meter wist te scoren. Toen tien minuten later Kenny Teijsse de 2-2 tegen kopte ging de ploeg van trainer Uli Landvreugd vol voor de winst en die kwam er ook in de laatste twintig minuten. Topscorer Raily Ignacio kopte AFC voor het eerst naar een voorsprong uit een assist van Belarbi en even later was het Koen Bosma die uit een snelle aanval de vierde Amsterdamse treffer maakte en daarmee de drie punten bezegelde.

Met de vierde overwinning uit vijf duels staat AFC op een keurige tweede plaats in de Tweede Divisie.

VVSB - AFC 2-4 (0-0)
51. Batist 1-0
55. Martins 2-0
57. Richard (pen.) 2-1
68. K. Teijsse 2-2
72. Ignacio 2-3