AMSTERDAM - AFC heeft in de Tweede Divisie een knappe overwinning geboekt op TEC. De Amsterdammers wonnen op eigen veld met 2-1 van de koploper die daarmee de eerste nederlaag van het seizoen leed.

De ploeg van trainer Ulrich Landvreugd begon sterk aan de wedstrijd en kwam na elf minuten op voorsprong via Splinter de Mooij. Met een knappe redding voorkwam TEC-doelman Swaneveld dat die score verdubbeld werd. Halverwege de eerste helft kreeg TEC een strafschop na een overtreding op Dilivio Hoffman. Gino Bosz bleef koelbloedig en verzilverde de strafschop.

Na een uur spelen pakte de thuisploeg opnieuw de leiding. Raily Ignacio scoorde de 2-1 na een assist van Thomas Verhaar. In de slotfase drong TEC behoorlijk aan, maar de punten bleven op Goed Genoeg.