VEENENDAAL - Na een moeizame competitiestart is AFC de laatste weken duidelijk op de weg terug. Zaterdag won de regerend kampioen van de Tweede Divisie met 1-3 bij GVVV waardoor men inmiddels de tweede plaats achter koploper IJsselmeervogels alweer in handen heeft.

Opnieuw waren Yordi Teijsse en Raily Ignacio de goudhaantjes voor de ploeg van trainer Uli Landvreugd. Teijsse opende na een klein half uur de score na goed voorbereidend werk van Johan Kulhan en dat was op dat moment zeker verdiend aangezien de Amsterdammers sterk speelden in die fase.

In de tweede helft ging het wat moeizamer en met nog twintig minuten op de klok zorgde veteraan Barry Powel (39) voor de gelijkmaker. Lang bleef die stand echter niet staan want nog geen vijf minuten later was het de net ingevallen Grootfaam die Ignacio in staat stelde de 1-2 te maken. Terwijl de thuisploeg op jacht ging naar de gelijkmaker werd het duel in blessuretijd beslist. Een verre uittrap van keeper Zonneveld werd door Ignacio verlengd waarna opnieuw Teijsse koelbloedig bleef: 1-3.

'Een terechte zege', volgens aanvoerder Milan Hoek. 'Met name in de eerste helft waren we heer en meester en hadden we eigenlijk al het verschil moeten maken'.

GVVV - AFC 1-3 (0-1)
27. Y. Teijsse 0-1