AMSTERDAM - AFC heeft op het nippertje de drie punten in eigen huis weten te houden na winst op promovendus FC Lisse. De Amsterdammers maakten een achterstand ongedaan om in de slotfase met 3-2 te winnen. Alle doelpunten vielen na de rust.

Dat laatste gegeven was eigenlijk al een wonder want op Sportpark Goed Genoeg kreeg de thuisploeg voor rust al een handvol kansen. Lisse-doelman Erik Cummins ontpopte zich in die fase tot uitblinker bij de gasten.

Direct na de rust kwam FC Lisse vanuit het niets op voorsprong door een poeier van Jeffrey Klijbroek. Raily Ignacio zorgde voor de gelijkmaker, maar met nog een kleine twintig minuten op de klok wist Jaap Zwetsloot de gasten opnieuw op voorsprong te zetten. AFC weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en kwam met een waar slotoffensief. Matthijs Jesse zorgde in de 88e minuut voor de gelijkmaker en bij het ingaan van de blessuretijd wist Joël Tillema voor euforie aan Amsterdamse kant te zorgen.

Door de zege staat AFC vijfde met vier punten achterstand op koploper Quick Boys.