AMSTERDAM - AFC heeft na drie wedstrijden waarin slechts twee punten werden behaald weer eens van het zoet der overwinning mogen genieten. Dinsdagavond won de ploeg van trainer/coach Ulrich Landvreugd in de slotfase van Excelsior Maasluis.


De nummer zes van de Tweede Divisie kwam op Sportpark Goed Genoeg tien minuten voor de rust op voorsprong door een treffer van Guus van Weerdenburg.

Waar AFC kansen liet liggen op een verdubbeling van die score kwam Excelsior Maassluis zeven minuten voor tijd terug door een doelpunt van Baset Moshtaq. Lang bleef de gelijke stand niet staan want na een hoekschop wist Splinter de Mooij binnen twee minuten voor een herieuwde voorsprong en een uiteindelijke zege voor de Amsterdammers te zorgen.

AFC gaat komende zaterdag op bezoek bij TEC in Tiel en sluit het seizoen op 4 juni af met een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels waarbij tevens afscheid wordt genomen van trainer Landvreugd die de club na vier jaar verlaat. In 2019 wist AFC onder Landvreugd kampioen van de Tweede Divisie te worden.