AMSTERDAM - AFC heeft op het nippertje drie punten kunnen bijschrijven, om zo dichterbij koploper HHC dat deze zaterdag onderuit ging. De regerend kampioen van de Tweede Divisie won zelf bij Excelsior Maassluis nadat het een kwartier voor tijd nog op achterstand stond.

De ploeg van trainer/coach Uli Landvreugd begon goed toen Dalian Maatsen de Amsterdammers al binnen tien minuten op voorsprong bracht. Kort voor rust wisten de mannen van Dogan Corneille de zaken echter te keren. Eerst maakte Sekou Sylla gelijk, drie minuten later stond Excelsior M aan de leiding door een benutte strafschop van Daan Blij.

Met nog een ruim kwartier op de klok kreeg ook AFC een strafschop te nemen, maar de mislukte "Panenka" van Milan Hoek was een prooi voor keeper Van Leeuwen. Vijf minuten later werd het alsnog gelijk door verdediger Tim Linthorst. Een minuut voor het einde greep AFC de zege toen een vrije trap van Robbert Schilder tegen de touwen eindigde: 2-3.

Excelsior Maassluis - AFC 2-3 (2-1)
9. Maatsen 0-1