RIJNSBURG - In de strijd om de plaatsen achter koploper Katwijk heeft AFC dinsdagavond in extremis van Rijnsburgse Boys gewonnen. Joël Tillema deed zijn oude ploeg pijn door twee strafschoppen te benutten, waarvan de laatste ver in blessuretijd (2-3)

AFC neemt daardoor de tweede plaats weer over al is de achterstand van negen punten op Katwijk nog altijd respectabel. Op Middelmors begon de thuisploeg het beste en de ploeg van Henk Wisman kwam na een half uur dan ook voorsprong. Jeroen Spruijt, die kort daarvoor nog de paal had geraakt, mikte raak op aangeven van Zeldenrust. Kort voor rust wordt het gelijk als Raily Ignacio ontsnapt aan de verdediging en koelbloedig blijft.

Na rust volgt er een hernieuwde voorsprong voor Rijnsburgse Boys via Roderick Gielisse die een rebound benut nadat AFC een vrije trap niet kan wegwerken. De Amsterdammers komen echter al snel weer op gelijke hoogte want na een overtreding op Splinter de Mooij weet Tillema tegen zijn oude ploeg te scoren vanaf elf meter. Hierna lijkt het op een gelijkspel te eindigen tot AFC diep in de blessuretijd een tweede strafschop krijgt te nemen. Tillema gaat opnieuw achter de bal staan en bezorgt AFC de winst en zijn voormalige club een kater.