AMSTERDAM - Het Paasweekeinde is voor AFC desastreus voorlopen. In de topduels tegen achtereenvolgens Koninklijke HFC en VV Katwijk hield de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd slechts één punt over.

Op zaterdag, tegen Koninklijke HFC, kon de thuisploeg nog wel leven met een punt, met name omdat men terug kwam van een 0-3 achterstand. Na treffers van MehmetYuksel en Sietse Brandsma leek het duel in de 79e minuut beslist toen Koen Tros voor de 0-3 zorgde. Een eigen doelpunt vlak voor tijd van Oscar Wilffert betekende de ommekeer waarna Raily Ignacio in blessuretijd met twee treffers nog een punt wist te redden: 3-3.

In de uitwedstrijd bij koploper Katwijk ging het al snel mis toen scheidsrechter Te Kloeze al in de derde minuut rood trok voor Darren Kwee. De toegekende strafschop werd benut door Robbert Susan.In de slotminuut wist Mukhtar Suleiman de zege veilig te stellen voor Katwijk (2-0) waardoor AFC zakt naar de zesde plaats en de achterstand op katwijk inmiddels is opgelopen toto veertien punten.

Komende zaterdag speelt AFC de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.