ROTTERDAM - Een week na de smadelijke thuisnederlaag tegen Koninklijke HFC (1-4) heeft koploper AFC zich weten te herstellen. De ploeg van trainer Benno Nihom moest daarvoor tegen Jong Sparta wel een 2-0 achterstand ongedaan maken, maar sleepte de drie punten uit het vuur.

De klap van een week eerder dreunde nog even na in Rotterdam want binnen een kwartier stonden de Amsterdammers op een 2-0 achterstand door treffers van Lourens en Hak. AFC leek hierna wel ineens wakker te zijn geschud en kort voor rust wist Soufiane Hetli de aansluiting te vinden.

Na de rust stelde AFC helemaal orde op zaken toen Melvin Platje na een uur de gelijkmaker liet aantekenen en drie minuten later aanvoerder Milan Hoek vanaf de strafschopstip voor de 2-3 zorgde. Deze score wist men over de streep te trekken waardoor men een voorsprong van twee punten behield op naaste concurrent Katwijk.

Komende zaterdag 18 maart speelt AFC thuis tegen Kozakken Boys (15.00 uur).