AMSTERDAM - AFC heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde De Treffers. Op Sportpark Goed Genoeg eindigde het zaterdagmiddag in 1-1.

Na een gelijkopgaande eerste helft bood de tweede helft het nodige vertier. AFC kreeg daarbij de beste kans om op voorsprong te komen toen het een strafschop kreeg te nemen. Marciano Mengerink schoot echter op de paal en de rebound was voor keeper Kornelis. Kort hierna sloegen de gasten wel toe middels een doelpunt van Tim Waterink. KLang bleef die stand niet staan, want nog geen vijf minuten later zorgde Mitch van Kempen met een ferme knal voor de gelijkmaker.

De Treffers moest vervolgens de laatste 25 minuten met tien man verder toen Sirvania zijn tweede gele kaart ontvinf, maar AFC wist niet te profiteren van het overtal en dus eindigde het op een remise.