AMSTERDAM - Op de eerste speeldag van 2020 heeft AFC ternauwernood gelijk gespeeld tegen De Treffers. Een benutte strafschop van Milan Hoek betekende vlak voor tijd de 2-2 waarna de ploeg van Uli Landvreugd in de slotfase ook nog eens twee rode kaarten voor de kiezen kreeg.

Het was AFC dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen via Kenny Teijsse. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk toen De Treffers een strafschop kreeg na een overtreding van Robbert Schilder. Boy van de Beek schoot raak vanaf elf meter. Na een half uur kwam De Treffers op voorsprong door een fraaie kopbal van Cendrino Misidjan. Met die 1-2 stand werd ook de rust opgezocht.

Na de pauze kregen de gasten van trainer Jan de Jonge kansen op meer, maar men verzuimde die te maken. Aan de andere kant had Raily Ignacio een opgelegde kans om gelijk te maken. Na de 2-2 van Hoek uit een strafschop werd het nog even hectisch. Tim Linthorst kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Schaper, en ook Ignacio kon voortijdig douchen vanwege commentaar op de arbitrage.