AMSTERDAM - AFC heeft de koppositie in de Tweede Divisie met succes verdedigd door de topper bij Quick Boys met 1-3 te winnen. De Amsterdammers van trainer Benno Nihom wisten na rust een achterstand ongedaan te maken.

Op een koud Sportpark Nieuw Zuid duurde het even voor het duel op gang kwam. Na een kleine twintig minuten hoopte Quick Boys op een strafschop toen Ravelino Junte werd neergehaald, maar de arbiter wuifde dit weg. Junte kreeg vervolgens nog een goede kans, gevolgd door mogelijkheden aan de andere kant voor Platje, Van Weerdenburg, Claver en Ignacio. Toch was het Quick Boys dat met een voorsprong ging rusten toen Danny van den Meiracker in de 35e minuut de score opende.

AFC nam het heft in handen op jacht naar de gelijkmaker en die viel na twintig minuten in de tweede helft via Splinter de Mooij. Een kwartier voor tijd wist melvin Platje de bezoekers op voorsprong te zetten waarna Quick Boys aan een slotoffensief begon. Het duel werd echter vlak voor tijd beslist door Matthijs Jesse: 1-3 waardoor de voorsprong van koploper AFC op Quick Boys, vierde in de stand, groeit naar vijf punten.