BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bij de hervatting van de Tweede Divisie heeft AFC de koppositie weten te behouden na een 0-2 zege bij het laaggeklasseerde IJsselmeervogels.

AFC had het in de openingsfase even lastig op De Westmaat en kwam goed weg toen een overtreding van Markiet op Tadmine niet werd bestraft met een strafschop. De Amsterdammers kwamen zelf halverwege de eerste helft op voorsprong toen Maatsen een vrije bal binnen schoot. AFC kon daarna de voorsprong verdubbelen toen Van Son hands maakte, maar Ignacio mikte de strafschop naast.

Het verzet van IJsselmeervogels was gebroken toen Martis kort na rust zijn tweede gele kaart ontving. Een kwartier voor tijd besliste Platje vervolgens het duel door na een corner de 0-2 tegen de touwen te schieten.