AMSTERDAM - Ga je binnenkort beginnen met jouw Theorie examen auto leren? Ben je helemaal voorbereid? Het is altijd goed als je met volle zekerheid naar examen toe gaat. Twijfels zorgen ervoor dat je het niet haalt of een her-examen krijgt. Weetje hoe je moet voorbereiden voor het examen?

Tijd
Een goede voorbereiding voor het theorie examen betekent dat je genoeg tijd hebt gehad om te oefenen. Als je moeilijk aan tijd komt kun je het beste een dagrooster indelen waarin het oefenen van theorie examen ook voorkomt. Je kunt het inroosteren op een moment je sneller kunt leren. Is dit in de avond of ochtend.

Online
Het theorie examen kun je online oefenen. Dit maakt het nog makkelijker om je voor te bereiden voor het examen. Je hoeft niet steeds heen en weer te gaan, je oefent ontspannen vanuit je leunstoel. Verder hoef je dus ook niet met afspraken te werken. Je kunt je eigen tijd bepalen om te oefenen.

Indeling
Een goede voorbereiding betekent dat het inhoud die je moet kennen ook netjes ingedeeld is. Je begint niet direct met voorrangswegen. Het moet langzaam tot je doordringen. Daarom is het eerste gedeelte van het theorie met afbeeldingen zodat je makkelijker kunt begrijpen waarover het gaat.

Theorie in de praktijk
Je auto theorie is je basis. Als je theorie niet beheerst kun je niet verder gaan met het rij examen. Een goede voorbereiding is wanneer je de theorie die je online leert in de praktijk gaat bekijken. Bijna elke dag ben je over straat. Elke keer wanneer je in het openbaar bent kun je kijken waar het allemaal mis gaat of hoe bestuurders zich gedragen en sorteren in het verkeer. Maar niet alleen de bestuurders, elk voertuig en voetgangers. Ook kun je letten op hun manier van parkeren en wat je in de theorie hebt geleerd.


Het theorie examen is gemakkelijk als je het goed beheerst. Daarom is herhalen belangrijk. Als je vind dat je het auto theorie kent blijf het toch elke dag herhalen. Stop geen dag anders kan het zijn dat je iets vergeet. Je zult ook zien dat er af en toe fouten gemaakt worden, maar dit is juist goed tijdens het theorie examen auto oefenen, want van je fouten leer je. Leer wat de theorie cursus je leert en niet wat anderen vertellen.