AMSTERDAM - Eberhard van der Laan had een grote belangstelling voor de geschiedenis van Amsterdam. Bij discussies over de toekomst van de stad memoreerde hij vaak historisch cruciale momenten in de ontwikkeling van Amsterdam. Door welke historische gebeurtenissen of ontwikkelingen liet hij zich inspireren? Wat was zijn persoonlijke visie op de stad en op welke beleidsterreinen heeft hij zelf een stempel weten te drukken tijdens zijn burgemeesterschap?

Vier gasten die vanuit verschillende invalshoeken met Eberhard van der Laan te maken hebben gehad, gaan hierover in het Stadsarchief het gesprek met elkaar aan.

Wilt u erbij zijn?

Dat kan. Het gesprek vindt plaats op zondag 4 februari om 15.00 uur in het Stadsarchief Amsterdam aan de Vijzelstraat. De toegang is gratis, maar het aantal zitplaatsen is beperkt. Wees dus op tijd.

Amsterdam in gesprek

Elke eerste en derde zondag van de maand worden spraakmakende gastsprekers geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis, of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst.

Zie ook: website Stadsarchief