AMSTERDAM - Ben je in 2022 net een bedrijf in Amsterdam begonnen? En zit je vol energie en ambities? Dan is naast een fysiek goed zichtbare locatie ook je online aanwezigheid heel belangrijk. Ga je zelf aan de slag om je bedrijf op de kaart te zetten of schakel je een online marketing bureau in? Dat zijn essentiële zaken waar je je nu in verdiept.


Als je in een grote stad een bedrijf hebt of bent begonnen, dan is er vaak veel concurrentie in de branche waar je werkzaam bent. Het is dan een hele klus om je te onderscheiden van je branchegenoten. Heb je een kantoor of winkel dan wil je dat de mensen jou vinden vinden via internet. Daarvoor heb je niet alleen een mooie, maar ook goed vindbare site nodig. Er zijn heel wat bouwers van websites die wel een gelikte website af kunnen leveren tegen hoge kosten, die later slecht vindbaar blijkt te zijn.

Druk

Nu winkels en kantoren weer open zijn zal de focus van de ondernemer weer meer liggen op het binnenhalen van klanten. Hierbij blijkt online vindbaarheid steeds belangrijker te zijn. Omdat je het als ondernemer vaak al enorm druk hebt met je eigen handel, schiet het online gebeuren er vaak bij in. Het is voor veel bedrijven lastig uit te zoeken op welke platformen ze aanwezig moeten zijn. Zet je vol in op google ads, kies je nog voor traditionele media zoals bladen en tijdschriften of richt je je pijlen op social media. Alles is het overwegen waard.

SEO

En hoewel de meeste ondernemers perfect weten wat ze verkopen en dat vaak ook goed kunnen omschrijven, is het vertellen van deze boodschap online veel lastiger. Om een doeltreffende tekst te schrijven die op internet goed gevonden wordt heb je echt gedegen kennis nodig. Er zijn specialisten op het gebied van SEO (Search Engine Optimalisation) Een zoekmachine optimalisatie bureau kan je hierbij goed verder helpen. Zo'n bureau kan je helpen om niet alleen bestaande teksten leesbaarder te maken maar tevens een hele scan van je website te maken. Ben je nu niet vindbaar op de door jou gewenste zoekwoorden dan kunnen ze je vast helpen om hier aanmerkelijke verbetering in aan te brengen.

Factoren

Er zijn verschillende factoren die essentieel zijn voor het beter vindbaar maken van je bedrijf op internet. Naast de al eerder genoemde zoekmachine optimalisatie is het belangrijk te kijken naar wat voor producten je verkoopt. Het kan ook zijn dat je diensten levert. Bied je die lokaal aan of ook in het buitenland. Als je met een marketing bureau in zee gaat zullen ze een uitgebreide scan van je bedrijf willen maken. In samenspraak zullen ze bepalen op welke platformen je aanwezig moet zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld Pinterest, Facebook, LinkedIn of Instagram zijn. Verkoop je kinderkleding dan kan TikTok ook een geschikt kanaal voor jouw bedrijf zijn. Daarnaast is het belangrijk te weten welke soorten content geschikt zijn voor jouw onderneming. Een online marketing bureau kan na zo’n scan een ideale marketingmix voor jou bepalen zodat je uiteindelijk op internet beter gevonden wordt.