AMSTERDAM - Het valt niet te ontkennen - het zoeken naar een baan is echt een fulltime baan op zich en helaas wordt het niet veel gemakkelijker naarmate je ouder wordt. Heb je het gevoel dat je in cirkels ronddraait en er niets mee bereikt? Soms kan het handig zijn om een ​​stapje terug te doen en echt na te denken over je aanpak voordat je de sollicitaties uit de lucht haalt. Een andere invalshoek nemen kan je een nieuwe boost van zelfvertrouwen geven als je in een sleur zit, en hopelijk vind je die baan waar je naar op zoek was. Deze tips helpen hierbij!


Zoek verder dan vacatures
Soms is vasthouden aan vacatures Amsterdam niet de beste manier om vooruit te komen. Focussen op specifieke bedrijven in plaats van vacatures kan in je voordeel werken, omdat wanneer je doorgaat met het sollicitatieproces, je al geïnteresseerd bent in het bedrijf. Dat zou moeten doorschijnen in wat je zegt, in plaats van alleen maar een sollicitatie in te dienen omdat er een baan voor het grijpen ligt. Houd natuurlijk de vacatures in de gaten, maar zie je een paar vacatures bij een leuk bedrijf en geen van de functies is geschikt voor jou, stuur ze dan toch een cv en motivatiebrief.

Gebruik online netwerken
Maak een account aan op carrièrenetwerksites zoals LinkedIn. Je zou denken dat dit jezelf een stap voor is als je nog studeert, maar het ziet er eigenlijk geweldig uit voor werkgevers als je al wilt weten wat er speelt op de arbeidsmarkt voordat je zelfs maar bent afgestudeerd. Word lid van discussiegroepen voor bedrijfstakken in Amsterdam en omstreken waarin je geïnteresseerd bent en begin met het opbouwen van je sociale netwerk om op de hoogte te blijven van de nieuwste horeca vacatures Amsterdam.

Praat met vrienden en familie
Doorverwijzing van personeel is een van de meest populaire methoden voor werving door werkgevers, aangezien bedrijven er vaak de voorkeur aan geven iemand aan te nemen voor wie hun vertrouwde werknemers kunnen instaan. Profiteer hiervan door rond te vragen bij vrienden en familie die in bedrijfstakken werken die je graag zou willen ontdekken. Dit kan er vaak toe leiden dat je vacatures ontdekt voordat de concurrentie dat doet, en je bent meteen in het voordeel als iemand je kan aanbevelen. Gebruik dus niet alleen je online netwerk, maar ook je fysieke netwerk als je een baan zoekt!

Breid je zoekopdracht uit
Vooral dankzij technologie evolueert de arbeidsmarkt voortdurend in zo'n tempo dat er enorm veel banen zijn waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord - en die nog niet bestonden toen je met je loopbaanadviseur op school sprak. Weet je bijvoorbeeld wat een UX designer is? Wat dacht je van een Content Marketeer, een Backend Developer of een Growth Hacker? Het is de moeite waard om hier wat onderzoek naar te doen, omdat je zou kunnen ontdekken dat als je eenmaal voorbij de onbekende namen bent, dit banen zijn die je graag zou willen uitproberen bij een Amsterdams bedrijf.