AMSTERDAM - Gaat jouw zus, nicht of beste vriendin trouwen? Organiseer dan een onvergetelijk vrijgezellenfeest! Met onze tips en tricks weet je zeker dat het een geslaagde dag wordt.


Tips en tricks voor de organisatie

Een leuk vrijgezellenfeest voor vrouwen begint bij de organisatie. Maar, hoe begin je nu met het plannen van de dag? Wij hebben aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

- Plan op tijd een datum: Het is lastig om met een grote groep een datum te vinden waarop iedereen kan. Plan daarom op tijd een datum met iedereen. En, zorg er natuurlijk ook voor dat de bruid deze dag vrij houdt!

- Bespreek het budget: Niks is vervelender dan onenigheid over geld. Spreek van tevoren met iedereen een budget af en bedenk op basis daarvan de activiteiten.

- Laat de bruid een gastenlijst samenstellen: Om ongemakkelijkheden te voorkomen, is het handig om de bruid een gastenlijst samen te stellen. Zo weet je zeker dat al haar vriendinnen worden uitgenodigd, en vergeet je niet per ongeluk die leuke collega. Daarnaast is het ook vervelend als er iemand wordt uitgenodigd die ze er eigenlijk niet bij wil hebben. Laat haar daarom een gastenlijst samenstellen.

- Kies een locatie: Vindt het vrijgezellenfeest plaats in je eigen stad? Of in een nieuwe omgeving? Bedenk wat de bride-to-be het leukste vindt. Kiezen jullie voor een stad waar jullie alle leuke restaurants en bars kent? Of gaan jullie nieuwe plekjes ontdekken?

- Bedenk de activiteiten: Het belangrijkste is dat de activiteiten aansluiten op de wensen van de bruid. Houdt ze van avontuur? Dan is een potje paintballen of lasergamen misschien wel leuk. Is ze creatief aangelegd? Dan is een schilderworkshop erg geschikt

- Reserveer op tijd: Gaan jullie lunchen, ‘s avonds een hapje eten of zelfs ergens overnachten? Reserveer het restaurant of hotel dan op tijd. Zeker als je met een grote groep bent, is het niet aan te raden om op de bonnefooi op zoek te gaan. Zo weet je zeker dat jullie een leuk plekje hebben!

- Regel vervoer: Gaan jullie voor een activiteit buiten de deur? Zorg dan dat je vervoer hebt voor de hele groep. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over een gemiste trein, geen parkeerplek of de bob zijn.

- Kies een thema: Gaan jullie gekleed alsof het carnaval is of gaan jullie juist voor een chique avond? Kies een thema en vertel iedereen welke dress code ze moeten aanhouden. Pas dit thema natuurlijk wel aan op de activiteit.

De leukste uitjes

Vind je het lastig om een leuke activiteit te bepalen? Bedenk wat de bruid leuk vindt om te doen. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijke activiteit zoals een escape room of een Expeditie Robinson spel. Of ga voor een leuke workshop zoals een parfum workshop of een kookworkshop. Zijn jullie echte feestbeesten? Dan is een cocktailworkshop misschien wel wat voor jullie!