Als je na je opleiding aan het werk gaat in een leuke baan, dan hoop je natuurlijk dat je hier je hele carrière zult werken. Misschien nog eens overstappen naar een ander bedrijf, maar het werk waar je vol overtuiging voor hebt gekozen, dat wil je doen tot aan je pensioen. Maar soms loopt het anders. Soms kom je er na verloop van tijd achter dat dit toch niet is wat je had gedacht. Of je ontdekt dat er iets anders is dat veel beter bij je past. Het kan ook zijn dat je noodgedwongen een nieuwe baan moet zoeken omdat het bedrijf waar je werkt failliet gaat, jouw werk vervalt of omdat je je werk wegens persoonlijke omstandigheden niet meer kunt doen. Een carrièreswitch maken is soms niet leuk, maar het biedt ook weer nieuwe kansen.

Werken met je handen

Feit is dat ‘werken met je handen’ de meeste kans op een betaalde baan geeft. Als logistiek medewerker kun je namelijk niet heel snel door een computer worden vervangen, dit in tegenstelling tot een grafisch ontwerper of tekstschrijver. Hoewel ook daar zeker nog kansen liggen. Als tekstschrijver kun je je namelijk onderscheiden van de massa door een bepaalde stijl van schrijven. En je kunt je eigen fantasie gebruiken, iets dat aan AI nog altijd niet besteed is. Die moet het immers hebben van de informatie die nu al op het internet te vinden is. Ook neigen steeds meer bedrijven ernaar toch liever uniek te zijn en zich niet onder te dompelen in de massa van teksten die toch allemaal wel erg op elkaar lijken. Maar ook in de zorg, het onderwijs en de horeca is altijd genoeg werk beschikbaar.

Kies de juiste opleiding

Als je voor een carrière move kiest dan is het zaak om met zorg de opleiding te kiezen die je daarvoor moet volgen. Soms kun je een verkorte opleiding volgen als je al een bepaald niveau hebt. Je wordt dan gezien als zij instromer. Veel bedrijven willen graag dit soort mensen aannemen, omdat ze al de nodige werkervaring hebben opgedaan en dus weten wat er van ze verwacht wordt. Zo kun je aan de slag als proces operator na een korte omscholing als het werk in het verlengde ligt van dat wat je al eerder hebt gedaan.

Leeftijd speelt vaak geen rol

Het is zeker niet meer zo dat je na je 40e geen kans meer maakt op de arbeidsmarkt. In veel sectoren is het personeelstekort zo nijpend dat werkgevers je maar wat graag in dienst nemen als je beschikt over de juiste ervaring. Sterker, nog het komt steeds vaker voor dat iemand wordt aangenomen zonder dat vooraf duidelijk is of hij wel volledig geschikt is voor de job. Dit wordt ‘open hiring’ genoemd. Mensen die willen werken worden aangenomen met een proeftijd van enkele maanden. Als blijkt dat je geschikt bent voor de baan dan krijg je daarna een vaste aanstelling.