AMSTERDAM - Amsterdam is vanaf vandaag (maandag 23-01-2017) zes excellente scholen rijker. Het Samenspel, De Professor Burgerschool, Gerhardschool, Orion College Noord, Praktijkcollege de Dreef en Praktijkcollege het Plein mogen vanaf vandaag het predicaat ‘excellent’ dragen. In totaal zijn er nu 15 excellente scholen in Amsterdam. In heel Nederland zijn er 184 excellente scholen.

Wethouder Simone Kukenheim ging vanochtend op bezoek bij Het Samenspel en Praktijkcollege de Dreef om de leraren en leerlingen te feliciteren. Zij overhandigde een bordje en een vlag waarmee de scholen ook vanaf de buitenkant kunnen laten zien dat zij excellent zijn.

Scholen kunnen op verschillende manieren excellent zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld een innovatief onderwijsaanbod hebben, of een onderscheidende aanpak voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Een onafhankelijke jury vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beoordeelt of de school de erkenning verdient. Het predicaat is drie jaar geldig.