AMTERDAM - Op 19 en 20 oktober zijn de zes finalisten bekendgemaakt van de DAM Prijs 2017: dé prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. De winnaars van de voorrondes bij de stadsdelen zijn: DGTL (Oost), DOOR Architecten (Nieuw-West), LENS Energie (Zuid), Metabolic (Noord), Plastic Whale (West), Vandebron (Centrum). Zij hebben ieder een geldbedrag gewonnen en zijn automatisch genomineerd voor de stedelijke DAM Prijs.

De winnaar van de stedelijke DAM Prijs wordt voor 40 procent bepaald door de publieksstemming en voor 60 procent door de stadsjury. Amsterdammers kunnen van 6 tot en met 21 november stemmen op hun favoriet via amsterdam.nl/damprijs.

De winnaar van de DAM prijs 2017

De winnaar van de DAM Prijs 2017 wordt bepaald op de avond van de uitreiking op 22 november. Deze onderneming wint onder andere een geldbedrag en advertentieruimte en draagt de titel ‘Meest duurzame ondernemer van Amsterdam’. De prijs werd vorig jaar gewonnen door New Electric, een ondernemer die motoren ombouwt naar elektrische aandrijvingen.

Veel belangstelling

Met maar liefst 61 inzendingen was er veel belangstelling voor deelname aan de DAM Prijs 2017.

De stadsdeelwinnaars zijn gekozen aan de hand van beoordelingsgesprekken door de selectiecommissie, waaronder de winnaar van vorig jaar New Electric. Een overzicht van de deelnemers vindt u op: amsterdam.nl/damprijs.