AMSTERDAM - Wil je zelf een overkapping maken? Zelf overkapping maken is prima mogelijk, maar dan zul je wel een goed plan moeten hebben. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je je wensen van tevoren goed op papier hebt gezet. Als je van plan bent om zelf een overkapping te bouwen, lees je hieronder een aantal handige tips. Met behulp van deze tips wordt het een stuk eenvoudiger om een mooie overkapping te maken. Zo kun jij straks heerlijk tot rust komen of juist gezellig met je vrienden relaxen onder een mooie nieuwe overkapping.

Wat voor sfeer wil je creëren?
Een overkapping kan de sfeer in je tuin enorm verbeteren. Het is wel belangrijk om vooraf te bepalen hoe je de overkapping ongeveer wilt hebben. Ga bijvoorbeeld goed na of je wel of geen verwarming onder de overkapping wilt. Als je ook in de wintermaanden onder de overkapping wilt zitten, is een verwarmingssysteem zeker geen gek idee. Ook verlichting is zeer belangrijk als je in de avonduurtjes nog gezellig onder de overkapping wilt zitten. Wil je overdag ook onder de overkapping veel zonlicht hebben? Dan kun je voor een glazen dak kiezen. Zet vooraf je wensen dus goed op papier, zodat je een leuk ontwerp kunt realiseren.


Laat eventueel een bouwtekening maken
Het kan lastig zijn om je eigen overkapping te realiseren. Laat je een bouwtekening maken, dan wordt het een heel stuk eenvoudiger om de overkapping zelf te bouwen. Laat die bouwtekening wel door een specialist maken. Bespreek je wensen goed met de specialist in kwestie. Deze kan je dan helpen bij het maken van een goed ontwerp. Het enige dat je dan nog hoeft te doen, is het bouwen van de overkapping aan de hand van het gemaakte ontwerp. Met een ontwerp is het wel een heel stuk eenvoudiger om een overkapping te realiseren.