NEDERLAND - De hele wereld is in shock na de recente invasie van Rusland op Oekraïne en tegelijkertijd vol bewondering voor het optreden voor de jonge, betrekkelijk onervaren president Volodymyr Zelensky.


Don Croonenberg, bekend van onder meer ‘Een fascinerende hondenbaan’, schreef een boek over deze jonge held. In mei zal ‘Zelensky, de clown tegen de tsaar’ verschijnen. Om deze snelle verschijning mogelijk te maken gingen Boeken.cafe, Doorbraak Boeken en Willems Uitgevers een samenwerkingsverband aan. Zij waren het er direct over eens dat dit opzienbarende boek, dat nú uiterst actueel en relevant is, zo snel mogelijk op de markt moest komen. Daarnaast besloten zij een deel van de opbrengst beschikbaar te stellen voor humanitaire actie in Oekraïne.

Wie is deze Volodymyr Zelensky? Tijdens de oprichting in maart 2018, heeft hij natuurlijk nooit kunnen bevroeden dat hij nu, amper vier jaar later, doelwit nummer één zou zijn. Grappig als stand-up comedian, onverzettelijk als staatshoofd van een land in nood. Toen de Amerikanen hem aanboden om Oekraïne te ontvluchten zei hij dat hij geen lift nodig had, maar munitie.

Geboren uit joodse ouders in een stad gesticht door de Kozakken was Zelensky jarenlang vooral een vertrouwde komiek op tv, zeker ook in Rusland. Op het witte doek was hij te zien in romantische filmkomedies waarin hij een enkele keer luchtig de draak stak met Russische oligarchen. En toen stond de wereld op zijn kop…

‘Zelensky, de clown tegen de tsaar’ geeft een goed en boeiend beeld over deze dienaar van het volk. Waar komt hij vandaan? Wat maakt hem zoals hij is? Een biografie over een gesjeesde rechtenstudent, acteur, schrijver en satiricus die als president van een gekweld land hoopt het laatst te lachen in de strijd tegen een doorgedraaide tsaar.

Don Croonenberg is adviseur en auteur. Al jaren ondersteunt hij (politieke) vluchtelingen, komt op voor de belangen van statushouders en organiseert ontwikkelingsprojecten. Eerder schreef hij Een fascinerende hondenbaan, een leerrijk en inspirerend boek over hoe leiders in het bedrijfsleven, de politiek, zorg, media en onderwijs zich staande houden in tijden van hevige tegenwind.

Een uiterst boeiend, relevant en bovenal actueel boek waarmee u, bij aanschaf, ook nog eens bijdraagt aan de humanitaire hulp richting de Oekraïense bevolking.

‘Zelensky, de clown tegen de tsaar’ wordt uitgegeven door Willems Uitgevers en is vanaf tweede helft mei bij alle reguliere boekhandels te koop óf te bestellen via https://boeken.cafe ISBN: 9 789493 242814.