AMSTERDAM - Wanneer iemand komt te overlijden is dat vaak een spijtige periode. De dood wordt maar zelden gevierd en is meestal reden om te rouwen. Toch moeten er daarnaast ook een heleboel dingen geregeld worden. Om je hier een idee van te geven hebben we een aantal van die zaken voor je op een rijtje gezet, zodat je een idee hebt van wat er in dat geval op je af komt.


Contact opnemen met familie en naasten
Wanneer iemand komt te overlijden is het vaak de eerste stap om iedereen daarvan op de hoogte te brengen. Je belt dan, als het even kan met behulp van anderen, de familie en naasten van de overleden persoon op om hen het nieuws te vertellen. Dit is absoluut geen leuke taak en het is dan ook prima om dit rustig aan te doen of aan anderen te vragen of ze ook een aantal telefoontjes willen plegen.

De uitvaart
Het meeste werk gaat in een uitvaart zitten. Er moeten allerlei zaken voor worden geregeld die je niet zomaar aan het toeval over kunt laten. Een locatie, catering en nog vele andere onderwerpen verdienen je aandacht. Wanneer je dit graag zoveel mogelijk wilt uitbesteden kun je ook gebruik maken van een partij zoals PC uitvaart. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort situaties en kunnen je zodoende erg goed helpen bij het organiseren van de uitvaart of, wanneer daar voor wordt gekozen natuurlijk, de crematie.

Een begraafplaats
Wanneer iemand niet gecremeerd maar juist begraven wil worden, is het belangrijk dat er een plekje is bij de beoogde begraafplaats. Zo niet, dan is het de bedoeling dat je zelf een andere locatie uitkiest. Een goede plek is Westgaarde, waar voor alle wensen en opties wel mogelijkheden bespreekbaar zijn.

Financiën
Ook het financiële aspect van een overlijden verdient aandacht in deze tekst, omdat er op dit vlak vaak ook veel dingen geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de lopende maandelijkse lasten, het huis waar de overledene in woonde inclusief de inboedel, eventuele schulden en ga zo nog maar even door. Vaak wordt dit overgedragen op naaste familie, maar wanneer die er niet is wordt het een iets lastiger verhaal. Gelukkig kun je in dit soort gevallen altijd contact opnemen met experts of de overheid om je bij te laten staan en je vragen te laten beantwoorden. Op die manier kom je er ongetwijfeld uit!