AMSTERDAM - Onlangs verscheen 'Juliette', de nieuwe roman van auteur Catharina Windemeijer, pseudoniem van Jayanti van der Meer, bij Paris Books. De auteur, die eerder goed ontvangen romans schreef, heeft zichzelf met 'Juliette' overtroffen.


Op 25 mei a.s. zal Windemeijer haar boek presenteren in Sociëteit Sexyland World aan de Noordwal 1 in Amsterdam. De presentatie vangt aan om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De auteur zal openhartig vertellen over haar boek en de heftige thema's die 'Juliette, kroniek van lust en pijn' bevat.

Een van haar gasten is de Grand Lady of Seks, Xaviera Hollander, beter bekend als de 'Happy Hooker'. Wat een stof liet deze vrouw in de jaren zeventig opwaaien met boeken over haar ervaringen als prostitué in New York en hoe zij daar een succesvol bordeel runde.

Een van de andere prominente aanwezigen is Viktor Frölke die tijdens de boekpresentatie de rol van opperspreekstalmeester bekleedt. Hij zal de eindjes aan elkaar knopen en uitdagende prikkelende vragen stellen. Frölke is schrijver/filosoof en zelfbenoemd liefdesdominee van de door hem opgerichte Church of the Good Life. Hij gelooft sterk in de liefde en seks en dus in het huwelijk, want "wie trouwt durft zich te geven aan zijn of haar geliefde." Hij schreef er zelfs een boek over: 'Het wonder der liefde'( 2021). Een eerder boek van Frölke –'Dagboek van een postbode (2016)- veroorzaakte behoorlijk wat commotie. Het is tijdens deze periode dat hij Xaviera Hollander leerde kennen. Frölke heeft overigens nóg een boek op zijn naam staan. Een boek dat de thema's raakt die ook in 'Juliette, kroniek van lust en pijn' aan de orde komen: 'Zalig Uiteinde' (2013) een ontwikkelingsroman over een Brabantse jongen die de liefde en de lust ontdekt en groots en meeslepend wil leven.

Over Juliette

'Juliette, kroniek van lust en pijn', is –meest waarschijnlijk- een vrouwenboek. Het is echter beslist niet het type feelgoodroman, nergens zoetsappig, maar rauw, recht voor zijn raap en zelfs confronterend. En ja, de titel doet het al vermoeden, seks speelt een belangrijke rol in dit boek over de jonge Juliette die opgroeit te midden van de seksuele revolutie in de jaren 60/70. Ook bij de erotische scenes, neemt Windemeijer geen blad voor haar mond. Dat zou ook beslist niet passen wanneer we de tijdgeest in ogenschouw nemen. Juliette gaat in deze verwarrende tijd op zoek naar lustvolle ervaringen en denkt op enig moment de liefde van haar leven te hebben gevonden. Ze zal, nadat ze haar maagdelijkheid verliest, teleurgesteld worden.

Aangezien de auteur in dezelfde tijd opgroeide als haar personage 'Juliette' is het onvermijdelijk dat er autobiografische elementen in het boek verwerkt zijn, maar niet alles is gebaseerd op haar eigen leven. Juliette belandt in een duister circuit, waarin het gebruik van drugs eerder regel dan uitzondering zijn en ze komt uiteindelijk via de prostitutie in de porno-industrie terecht. Juliette ervaart een bepaalde spanning bij anonieme seks en verlegt steeds verder haar grenzen.

Geconfronteerd met een vroegere vriendin die ten prooi is gevallen aan harddrugs, stapt Juliette uit de duistere wereld die haar zo in zijn greep heeft. Ze vertrekt naar Spanje en gaat, volledig aangewezen op zichzelf, de confrontatie aan met haar innerlijke demonen..

'Juliette, kroniek van lust en pijn' is een rauwe roman die het leven van Juliette, die ondanks alle vrijheid in die tijd, niet gelukkig is en de liefde mist. Een roman die een prachtig tijdsbeeld toont van de heftige, seksuele revolutie, maar tevens de diepte ingaat op zoek naar het meisje achter de vrijgevochten hoofdpersoon Juliette.

Over de auteur

Catharina Windemeijer schreef ook 'Het bommenmeisje' (2010 – Uitgeverij Ad Donker) en 'Schaduw van de Liefde' (2011 – Uitgeverij Ten Have). In 2019 leverde Windemeijer een bijdrage aan het boek 'Hemelse Vaders', uitgegeven door uitgeverij Mooi Mens.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar bent u wel heel nieuwsgierig geworden naar 'Juliette, kroniek van lust en pijn', dan kunt u het boek bestellen via alle reguliere verkoopkanalen, via Uitgeverij Paris Books of bij de auteur zelf: info@catharinawindemeijer.com / www.catharinawindemeijer.com. 'Juliette, kroniek van lust en pijn' kost € 24,95, telt 360 pagina's en wordt uitgegeven onder ISBN 9789493191655.