AMSTERDAM - Op 25 maart, 1 april en 8 april van 19.30 tot 22.30 uur, verzorgt Wijneducatie Nederland een heerlijke workshop Italiaanse wijnen in Bussum (Blikberweg 6). Een aanrader voor zowel de gevorderde wijnliefhebber als de beginnende wijndrinker.

Tijdens elke avond worden er minimaal tien wijnen (blind) geproefd uit diverse gebieden. Per gebied bespreekt Caroline Cocheret (vinoloog en Magister Vini in opleiding!) de geschiedenis, wetgeving, druiven, wijnstijlen, klimaat en bodem. Bij de wijnen die worden geproefd wordt dieper ingegaan op de vinificatie, oftewel wijnbereiding, en de invloed daarvan op de smaak. Aan de hand daarvan ontvangt u ook enkele wijn/spijs suggesties. Op tafel staan elke avond verschillende huisgemaakte hapjes. We raden u aan voorafgaand aan de wijnavond een lichte maaltijd te nuttigen.


De kosten voor deze workshop bedragen 165 euro, inclusief btw en speciaal door Wijneducatie Nederland ontwikkeld cursusmateriaal. In overleg is het mogelijk om 1 of 2 avonden mee te doen. De kosten bedragen dan 60 euro per avond. Voor meer informatie en/of inschrijving gaat u naar: http://www.wijneducatienederland.nl

TIP: deze workshop is ook een origineel cadeau!