Woontrends, ben jij er gevoelig voor? Volg je graag de trends omtrent wonen en interieur? Of ga je liever je eigen weg en creëer je graag een eigen stijl. Is het huis toe aan verandering, of ga je verhuizen. Beide situaties zijn mooie gelegenheden voor nieuwe raamdecoratie. Of je nou rolgordijnen, vouwgordijnen of ‘’gewone’’ gordijnen zoekt, kies voor iets wat bij jou en jouw interieur past.

Woontrend 2024

In 2024 gaat het om kalmte en rust. Kies ervoor om zachte, rustige tinten in jouw huis toe te passen. Hierdoor creëer je een ontspannen sfeer. Denk hierbij aan lichte grijstinten, zachte beige tinten en serene blauwtinten. Schep hiermee een oase van rust waarin je kan ontsnappen aan alle drukte van het dagelijks leven.

Je kunt ervoor kiezen de muren in deze kleuren te behangen of verven, of juist een bank of ander meubilair in deze kleuren aan te schaffen. Of je kiest ervoor om je raamdecoratie in deze kleuren te kopen. Ga voor lichtgrijze gordijnen of vitrage, of juist voor een blauwtint vouwgordijn.


Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp vandaag de dag. De natuur heeft het zwaar, daar proberen we met z’n allen zo veel mogelijk aan te doen. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor duurzaam en dat is alleen maar goed. Producten worden tegenwoordig ook steeds duurzamer in materiaal- en productieproces. Zo ook de gordijnen van 123gordijn, wist jij dat al?

Oeko-Tex, Green Yarns of Eco Green zijn termen die je bij gordijnen voorbij ziet komen. Dit is textiel welke gefabriceerd wordt onder de strengste normeringen voor mens en welzijn. Hierbij wordt gekeken naar de schadelijke stoffen in het materiaal of in de productie ervan. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën en allergische reacties op het textiel. Kies je voor duurzaam? Dan kies je voor duurzame gordijn.

Kortom, voor het shoppen naar duurzame gordijnen op maat kun je bij je favoriete winkel kijken naar labels als Oeko-Tex, Green Yarns of Eco Green. Happy (eco) shopping!