AMSTERDAM - In Amsterdam is het mooi wonen aan de grachten. De huizen brengen met hun smalle hoge gevels het unieke Amsterdamse stadsgevoel naar voren. Deze oude huizen bestaan vaak uit meerdere verdiepingen. Zomaar even verhuizen of een woning ontruimen zit er daarom niet in. Het vergt enige planning om alles heelhuids de trappen op en af te krijgen. Bovendien is het uitputtend en kan het fysieke klachten opleveren wanneer je het zelf doet. Daarom is het aan te raden om een verhuizing of woningontruiming over te laten aan een professioneel bedrijf.


De aanleiding tot het verhuizen of ontruimen kan per situatie sterk verschillen. En niet elke daarvan is even prettig. Het kan gaan om een faillissement waarbij een kantoorpand leeg moet komen te staan. Een echtscheiding of een uithuiszetting kan iemand ook forceren om een deel de de inboedel af te stoten. Bij een overlijden of verhuizing naar het buitenland zal het merendeel van de bezittingen een nieuw onderkomen moet krijgen. Als dat niet het geval is is de kans groot dat het zal worden weggegooid wat natuurlijk zonde is en niet zo milieuvriendelijk. En aan de andere kant wil je zelf misschien van woonplek veranderen, omdat je bijvoorbeeld moet revalideren van een ongeluk of op leeftijd begint te raken. Het traplopen in de grote Amsterdamse herenhuizen kan daardoor moeizaam afgaan. Een gewone verhuizing of een seniorenverhuizing, waarbij een deel van de inboedel wordt meegenomen en een ander deel wordt afgestoten kan dan de oplossing zijn.

Waar een ontruimingsbedrijf bij kan helpen

De hulp die ontruimers kunnen bieden kunnen in de simpelste dingen liggen. Zo maken deze vakmensen dagelijks situaties mee die voor de opdrachtgevers emotioneel zwaar kunnen zijn. Men heeft dus al heel wat gezien waardoor het tonen van begrip en het bieden van ondersteuning wanneer je het moeilijk hebt van nature komt. Dit soort kleine dingen kunnen tijdens het ontruimingsproces misschien wel de grootste steun zijn. Dit vooraf te weten kan psychologisch een enorme druk van je afnemen. Je weet dat je je bij een professioneel woningontruimingsbedrijf je niet hoeft te schamen voor de situatie waarin je je bevindt. Ze hebben het immers al honderden keren gezien. Uiteraard zijn de verhuismaterialen die ze bij zich dragen gewenst, maar professionaliteit en ervaring zijn juist de reden waarom men er een helpende hand bij neemt die weet waar je momenteel mentaal en emotioneel doorheen gaat.

Voordeel van een professional

De andere voordelen die een professionele ontruimer kan bieden liggen in de planning, het vinden van een bestemming voor de spullen, de beschikbare verhuismiddelen en een paar sterke armen om de boel te verplaatsen en schoon te maken. Het plannen kan behoorlijk complex zijn wanneer je bezittingen hebt die te kostbaar zijn om zomaar weg te gooien. Waar gaat wat naartoe? En hoe, waar en hoe lang kan je het tijdelijk opslaan wanneer er niet direct een plekje te vinden is? Iemand met ervaring komt regelmatig met die vraagstukken in aanraking en heeft de connecties om inboedel op de juiste plaats te krijgen. Daarnaast bieden de talloze gereedschappen als steekwagens, verhuisdozen, spanbanden, verhuisbusjes en verhuisliften een enorme verlichting van het werk. Zeker in de nauwe straten van Amsterdam. Inboedel waar je geen bestemming voor hebt kan in de meeste gevallen worden ingekocht door het bedrijf dat je helpt. Hierdoor gaan de totale kosten van het ontruimen flink naar beneden. Dat is een ideale situatie, want de spullen waar je toch vanaf wilde zorgen er zo voor dat het vervoeren daarvan amper iets hoeft te kosten. Als je dus een hoop inboedel kwijt moet of voor langere duur ergens moet kunnen opslaan dan is een woningontruimer je beste vriend.