AMSTERDAM - In november organiseerde het Amsterdamse Bos samen AmstelveenZ.nlmet een herfst-fotowedstrijd. De winnende foto werd afgelopen woensdag onthuld in De Boswinkel in aanwezigheid van de maakster, Kim Dickhout-Buijs, en haar dochter Jantje die op de foto staat. Het fotomodel kreeg een mooi t-shirt met een Schotse Hooglander en een insectenloepdoos cadeau.

Kim: 'Ik ging naar het Bos op een zonnige dag om te oefenen met tegenlicht, zonlicht dat door de bomen valt en om herfstkleuren te vangen. Ik zocht die prachtige lindenlaan en heb de foto iets ten noorden daarvan gemaakt. Het was even zoeken naar een donker stukje herfstkleurig Bos zonder groen en met zon door de bomen, vooral met een 2,5 jarige die mee is. Ze liep vol plezier constant met bladeren te strooien. Toen heb ik haar op de boomstronk gezet op haar hurken met de zon in de rug en er een spelletje van gemaakt. Ik heb er tientallen geschoten en dit is de beste.'

De foto is nog tot en met eind januari 2018 in De Boswinkel te zien. Daarna neemt de winnares hem mee naar huis. Bekijk het volledige bericht en de foto's hier.