AMSTERDAM - De architect en ontwikkelaar van De Smaragd heeft op 7 december de Zuiderkerkprijs 2016 gewonnen. De Geurt Brinkgreve Bokaal is dit jaar gegaan naar de ontwikkelaar van W Bank. Beide prijzen zijn uitgereikt door wethouder Van der Burg (Grondzaken en Ruimtelijke Ordening) tijdens het jaarlijkse terugkerende evenement De Prijzen.

Smaragd

De onafhankelijke jury van de Zuiderkerkprijs heeft De Smaragd, in de Indische Buurt, aangewezen als het beste woningbouwproject in Amsterdam van 2016. 
De criteria die de jury bij de beoordeling hanteerde zijn: architectuur, stedenbouw, materialisatie, programma en duurzaamheid. De Smaragd is volgens de jury een voorbeeldproject van hoe te bouwen aan de stad.

W Bank

De winnaar van het de Geurt Brinkgreve Bokaal 2016 is W Bank in de Spuistraat. De jury van de Geurt Brinkgreve Bokaal was unaniem in haar waardering van zowel de herbestemming als de kwaliteit van het opdrachtgeverschap. De jury gaf aan bewondering en waardering te hebben voor de hoge kwaliteit van de restauratie met veel aandacht voor details en reconstructies met oorspronkelijke materialen.

De Prijzen van 2016

Ieder jaar vindt het evenement plaats op een wisselende locatie: dit jaar in B.Amsterdam in Nieuw-West, een voormalige fabriek die is getransformeerd tot succesvol verzamelgebouw van shared offices. B.Amsterdam was ook genomineerd. Naast wethouder Van der Burg waren vijf sprekers uitgenodigd om hun visie te geven op de ruimtelijke kwaliteit van de gebiedsontwikkeling in Amsterdam.

Ter afsluiting van de avond ontvingen alle aanwezigen de publicatie Gebouwd in Amsterdam, Projectenboek 2015-2016. Hierin zijn alle projecten die het afgelopen jaar zijn opgeleverd gedocumenteerd. Deze informatie is ook te vinden op de bijbehorende website

.