AMSTERDAM - Op zaterdag 25 maart heeft portefeuillehouder Urwin Vyent de winnaar van de Schoonste Straat Zuidoost Verkiezing bekend gemaakt in het Bijlmer Parktheater. Van 25 januari tot 25 maart hebben 12 bewonersgroepen deelgenomen aan deze verkiezing.

De prijs bestaat uit een cheque ter waarde van € 1.500, - dat aan een object naar keuze wordt besteed in de openbare ruimte. Vanwege de kleine verschillen tussen de deelnemende straten is er ook een tweede prijs: een buurtbarbecue.

Tweede prijs

De tweede prijs ging naar de Eerste Gelukstraat. 
Deze bewoners hebben de prijs verdiend omdat hun deelname erg opviel. Het is een nieuwe buurt die nog niet helemaal is bewoond. Zo hebben de bewoners voor de wedstrijd een Facebookpagina aangemaakt, hebben ze een film opgestuurd van hun werkzaamheden en voor de ondergrondse containers hebben zij zelf een poster ontworpen met daarop de aanbiedtijden.

Eerste prijs

De eerste prijs ging naar de Albert Camuslaan, een winkelstraat in Venserpolder. Niets was deze groep bewoners te veel om de straat schoon te maken en te houden. Ze hebben bijna iedereen, bewoners, winkeliers en woningcorporaties betrokken bij de schoonmaak van de straat.

Niemand gaat deze avond met lege handen naar huis. Alle deelnemers krijgen een bord dat in hun straat wordt opgehangen met de tekst: ‘Deze straat heeft deelgenomen aan de Verkiezing Schoonste Straat’.

Vanuit het stadsdeel willen we iedereen bedanken voor hun inzet bij het schoonmaken van hun buurt.