AMSTERDAM - Tien jonge Amsterdammers, die hun betrokkenheid laten zien bij de stad en haar bewoners, maken kans op de titel 'Amsterdammertje van het Jaar'.

Zondag 15 januari maakt de burgemeester in de Stadschouwburg bekend wie zich ‘Amsterdammertje van het Jaar’ mag noemen. Het belooft een spannende strijd te worden want de 10 finalisten hebben stuk voor stuk dingen gedaan die het leven in de stad hebben verbeterd.

Zo kookt Jeremy bijvoorbeeld in het Resto Van Harte, heeft Noah levens gered, organiseert Sami activiteiten voor bejaarden, zet Dunya zich in tegen pesten en maakt Ronja zich sterk voor meer duurzaamheid. Wie is jouw favoriet?

De gemeente steunt de verkiezing financieel omdat we het belangrijk vinden dat jonge Amsterdammers hun betrokkenheid laten zien bij de stad en haar bewoners. De genomineerden jongeren zijn een prachtig voorbeeld voor andere kinderen om je belangeloos in te zetten en je idealen waar te maken.

De bekendmaking vind aanstaande zondag plaats tussen 17:00-18:00 uur, tegelijkertijd met de bekendmaking van de volwassene die zich ‘Amsterdammer van het Jaar’ mag noemen. Kaarten zijn te koop aan de kassa van de Stadsschouwburg. Het programma met muziek, kunst en dans begint om 15:00 uur.